minder zout, meer smaak
Zout zit in veel meer producten dan we denken en te veel zout kan grote gevolgen hebben voor onze gezondheid. Tijdens deze bijzondere middag op 23 september, laten we zien én proeven dat minder zout echt niet minder lekker hoeft te zijn.
U krijgt uitleg door de Nierstichting over de werking van zout in het lichaam en de risico’s van een hoge zoutinname. Een nefroloog, een voedingsdeskundige en een bakker die zelf nierpatiënt is, delen hun kennis, ervaringen en praktische tips. Daarnaast kunt u tijdens een proefsessie zelf ervaren hoe smaakvol koken met minder zout kan zijn. Ook zijn er voedingspartners aanwezig met inspiratie en producten.
Al met al, een bijzondere middag waarin samenzijn, gezelligheid en voeding centraal staat en waarbij u niet met lege handen naar huis gaat. Dus bent u benieuwd, heeft u vragen of wil u iets leren over zout of uw nieren, zorg dan dat u erbij bent!
Wat kunt u verwachten?
- Informatie over de werking van zout in het lichaam en de gevolgen van een hoge zoutinname
- Uitleg en tips van een nefroloog van Viecuri
- En het persoonlijke verhaal van een bakker die zelf nierpatiënt is
- Een proefsessie met minder zout, maar volop smaak
Wanneer: Dinsdag 23 september 2025 vanaf 14:30 tot 17:00 uur
Waar: Maaspoort, Oude Markt 30, 5911 HC Venlo